När ett badrum ska renoveras har vi ett antal krav som behöver uppfyllas för att styrelsen ska ge ett OK till renoveringen. De krav vi har är främst till för din egen skull men också för nästa bostadsrättsinnehavare vid en framtida försäljning.

Som vid övriga ombyggnationer måste ett avtal skrivas under, läs mer under Ombyggnad.
Eftersom det handlar om badrum, vill vi tillsammans med denna information även ha en kopia på ett intyg att företaget du anlitar har Våtrumsbehörighet. När vi fått in dessa handlingar ger vi OK till renoveringen.

Vår ventilation bygger på självdrag och värme. Det är därför inte tillåtet att bygga igen eller på annat sätt förändra ventilationen gällande frånluften. Det är däremot tillåtet att sätta igen ventilationen för tilluft, som oftast sitter i brösthöjd bredvid fönstret. Om handdukstork ska ersätta radiatorn ska godkännande inhämtas från föreningen före renovering.

Avstängningskranar för vatten finns i källargången. Vi uppmanar dig att kontakta vår fastighetsskötare (Fastighetsägarna) så kan de assistera med information om vilka kranar som ska stängas av.

Glöm inte att hålla dina grannar informerade om störande ljud och eventuella vattenavstängningar i samband med renoveringen.