Mindre ingrepp i badrummet t ex. att byta toalettstol, handfat, blandare, sätta in en kommod eller ta bort badkaret kan göras utan tillstånd. OBS! Om nya borrhål ska göras måste de gamla tätas med Silicon!

När ett badrum ska renoveras har vi ett antal krav som behöver uppfyllas för att styrelsen ska ge ett OK till renoveringen.

Som vid övriga ombyggnationer måste en ansökan göras, läs mer under Ombyggnad. Eftersom det handlar om badrum vill vi tillsammans med denna information även ha kopia på intyg att företaget du anlitar har Våtrumsbehörighet samt El-behörighet för våtrum.

Vår ventilation bygger på självdrag och värme. Det är därför inte tillåtet att bygga igen eller på annat sätt förändra ventilationen gällande frånluften. Det är däremot tillåtet att sätta igen ventilationen för tilluft, som oftast sitter i brösthöjd bredvid fönstret. Om vattenburen handdukstork ska ersätta radiatorn ska godkännande inhämtas från föreningen före renovering.

Avstängningskranar för vatten finns i källargången. Vi uppmanar dig att kontakta vår fastighetsskötare (Storholmen) så kan de assistera med information om vilka kranar som ska stängas av.

Glöm inte att hålla dina grannar informerade om renoveringen och eventuella vattenavstängningar i samband med denna.