På den här sidan samlar vi information som gäller fönsterbytet i föreningen.
Observera dock att det finns ytterligare information direkt från entreprenören som eventuellt inte läggs in här.  Den senaste informationen ligger längst upp, följt av tidigare upplagd information i fallande ordning. Längst ner finns en generell beskrivning av bytet och dess genomförande.

2019-06-16:
Mätning av fönster i lägenheterna är nu avklarad. En ny omgång med mätning i ett fåtal lägenheter som entreprenören inte fick tillträde till vid första försöket genomfördes den 14/6. Mätning av fönster i källarlokaler och förråd kommer att göras från utsidan, entreprenören behöver därför inte tillträde till dessa utrymmen i nuläget.

 

Generell beskrivning:
Fönsterbytet i föreningen innebär att samtliga fönster och balkongdörrar i alla lägenheter kommer att bytas till nya. Hela fönstret, inklusive karm, bågar och annat kommer att ersättas med nytt material, men med så likt utseende som möjligt. Det blir därför fortfarande trä på insidan och aluminiumprofiler på utsidan. Även fönsterblecken kommer att bytas ut vid samma tillfälle.
Fönster i lägenheten kommer att vara av så kallad dreh-kip funktion, där det går att ställa handtaget i två lägen; där det i det ena läget går att öppna fönstret precis som vanligt, men att det i det andra läget går att vinkla fönstret inåt i överkant för att på så sätt kunna vädra utan att behöva tömma fönsterbrädan.

Första steget i arbetet är att mäta samtliga fönster, därefter inleds själva bytet någon gång efter sommaren 2019. Exakt startdatum är i nuläget inte klart. Beräknad tid att åtgärda hela föreningen är 1.5 år, vilket gör att bytet kommer att hålla på fram till jul 2020.